ӨСПИРИМЛЕР АРАСЫНДА СУИЦИДИАЛ ҲӘРЕКЕТЛЕРДИҢ СОЦИАЛ - ПСИХОЛОГИЯЛЫҚ ӨЗГЕШЕЛИКЛЕРИ - Сулетбаева, Э. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Ушбу мақолада ўсмирлар орасидаги суицидал ҳолатларнинг пайдо бўлиш сабаблари ва суицидал ҳаракатларнинг турлари (демонстратив, аффектив, ҳақиқий), ташқи ва ички суицидиал ҳаракатларнинг мазмуни ва таълим тизимидаги ходимларнинг бундай ҳолатларни ечиш бўйича зарур билим ва маълумотга эга бўлишининг аҳамияти ҳақида маълумотлар берилган.
Keywords: психологик кризис; ўсмирлар; девиант хулқ; суицид; суицидал ҳаракатлар; психик ҳолатлар; намойишкорона; аффектли; ҳақиқий; мактаб психологи