БАЛАНЫҢ ФИЗИОЛОГИЯЛЫҚ РАЎАЖЛАНЫЎЫНА ФИЗИКАЛЫҚ ШЫНЫҒЫЎЛАР ҲӘМ ҲӘРЕКЕТЛИ ОЙЫНЛАРДЫҢ ТӘСИРИ - Мырзамбетов, П.; Аспетуллаев, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақола мактаб ёшидаги болаларнинг жисмоний ривожлантирилиши масалаларига боғишланган. Унда жисмоний машқлар ва харакатларнинг доимий олиб борилиши баркамол авлоднинг навқирон ривожланишида ижодий таъсир эканлиги борасида асосли айтилган ва уларнинг узлуксиз олиб борилиши шартлари ва услублари кўрсатилган. Шунингдек, Қорақалпок халқининг миллий ҳаракатли ўйини «Қашарман топ»нинг соғломлаштиришдаги катта аҳамияти ва унинг оммалаштирилиши ҳақида ижодий фикрлар юритилган.
Keywords: спорт физиологияси; адам физиологияси; физиологик ривожланиш; ҳаракатли ўйинлар