МИЛЛИЙ МАФКУРАНИНГ ТАЪСИРЧАНЛИГИНИ ОШИРИШДА ЎҚИТУВЧИ ФАОЛИЯТИГА ҚЎЙИЛАЁТГАН ЗАМОНАВИЙ ТАЛАБЛАР - Маматқулов, Д.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Ушбу мақолада миллий мафкура билан ўқитувчилик фаолияти ўртасида ўзаро алоқадорлик мавжудлиги ҳақида сўз боради. Мақолада миллий мафкуранинг таъсирчанлигини оширишда уни шакллантирувчи ва тарғиб этувчи асосий субъект - ўқитувчининг фаолиятини бугунги бозор иқтисодиёти талабларига мослаштириш масаласига эътибор қаратилган.
Keywords: мафкура; миллий мафкура; миллий мафкура субъекти; мотив; бозор иқтисодиёти; хусусий таълим секторлари; интеллектуал мулк