АБУ АЛИ ИБН СИНО ЖИСМОНИЙ ТАРБИЯ ВА СОҒЛОМ ТУРМУШ ТАРЗИ ҲАҚИДА - Есемуратов, С.; Алланиязов, С. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада Абу Али Ибн Синонинг жисмоний тарбия ва соғлом турмуш тарзи ҳақидаги қарашлари баён қилинган. Унда машҳур сиймонинг соғликни сақлаш, баркамолликни асраш бўйича билдирган фикрлари, ҳар бир шахснинг соғлом турмуш тарзига риоя қилиш шарт-шароитлари ҳақида қайд қилган мушоҳадалари келтирилган. Бу фикрлар алломанинг қайси асарларида баён қилинганлиги кўрсатилган.
Keywords: буюк аллома; гимнастик машқлар; юриш; югуриш; дифференциал машқ; пиёда юриш; юрак; жигар; нафас олиш; юрак режими; масофа; реабилитация; миокард; инфаркт; машҳур аллома; дунё миқёсида; мутафаккир; дунё тараққиёти; соғлом турмуш