ЭКОЛОГИЯЛЫҚ МӘДЕНИЯТТЫ ҚӘЛИПЛЕСТИРИЎДЕ ХАЛЫҚ ПЕДАГОГИКАСЫНАН ПАЙДАЛАНЫЎ УСЫЛЛАРЫ - Досходжаева, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Ушбу мақолада экологик муаммоларнинг олдини олишда ва бартараф этишда экологик маданиятни шакллантириш, халқ педагогикасининг ўрни катта аҳамиятга эгалиги баён этилган. Халқ педагогикасида маълум бир халқнинг маданияти ва маънавий тарбияси ўз ифодасини топади. Халқ ижодида экологик маданият кенг маънода тасвирланган.
Keywords: халық педагогикаси; инсон ва табиат; экологик маданият; мақол; эртак; достон; экологик муаммо; семинар дарси; лойиҳалаш технологияси