ӘДЕБИЙ-ИЛИМИЙ ҲҮЖДАН ҲӘМ ҲУҚЫҚЫЙ ТӘРБИЯ МӘСЕЛЕЛЕРИ - Алламбергенов, Е.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада узлуксиз таълим тизимидаги мактаб, ўрта махсус касб-ҳўнар таълими муассасалари ва олий ўқув юртларида таълим-тарбия олаётган ўқувчи ва талаба ёш ижодкорларда адабий-илмий виждон тушунчаларини шакллантиришда ҳуқуқий таълимнинг тутган ўрни ҳақида сўз боради.
Keywords: илмий виждон; узлуксиз таълим тизими; ҳуқуқий таълим-тарбия; кўчирмачилик; ўзганинг фикрини ўзлаштириш; адабий ўғирлик; муаллифлик ҳуқуқи