МЕТОДИКА РАБОТЫ С НОТНЫМ РЕДАКТОРОМ SIBELIUS - Абылова, Г.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада мусиқий маълумотни эгалашда ҳозирги давр технологияларининг аҳамияти ҳақида сўз боради. Айникса, ахборот технологияларининг пайдо бўлиши билан мусиқа дарсларини ўқитишда янги тенденциялар вужудга келди. Унда шундай технологиядан бири Sibelius нотасини талабаларга ўқитиш жараёни ҳақида сўз боради. Бу дастур мусиқани ўқитишда самарали эканлиги таъкидланади.
Keywords: компьютер; компьютер технологиялари; усуллари; ўқитиш шакллари; нота муҳаррирлари; Sibelius дастури