КАСБ ТАЪЛИМИ ЎҚИТУВЧИЛАРИНИ ТАЙЁРЛАШ СИФАТИНИ ЯХШИЛАШДА ТАРМОҚЛАРАРО АМАЛИЙ ИНТЕГРАЦИЯНИНГ ИМКОНИЯТЛАРИ - Абдураимов, Ш.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада касб таълими ўқитувчиларини тайёрлаш сифатини яхшилашда тармоқлараро амалий интеграциянинг имкониятлари масаласи таҳлил қилинган. Бу олий таълим муассасаларида фан асосларидан бериладиган билимлар мазмунига янгича ёндашувни кўзда тутади ва унинг асосий мақсади ўқув материалларини мантиқан тугал мазмундаги муаммолар мажмуаси сифатида ўрганиш, талабалар онгида олам ва жамиятнинг яхлит илмий манзарасини шакллантириш, табиат ва унда инсоннинг ўрни ҳақида илмий тушунча ва билимларни таркиб топтиришдан иборат.
Keywords: таълим сифати; интеграция; тармоқлараро амалий интеграция; синтез; мезон; кўрсаткич