МАХТУМҚУЛИ ИЖОДИНИНГ ЎЗБЕК МАДАНИЯТИГА ТАЪСИРИ - Сапаева, Ф.; Эркинова, М.; Жуманиязова, Д.; Йўлдошева, М. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада Махтумқули шеъриятининг ўзбек халқи маданиятига ижобий таъсири ҳақида сўз юритилади. Махтумқули шеърлари ўзбек бахши ва ҳофизлари, бастакорлари, шоир ва олимлари, таржимонлари томонидан халқ ичида кенг тарғиб ва ташвиқ қилиниши борасида, улар амалга оширган ишлар ҳақида мухтасар маълумот берилади.
Keywords: Махтумқули; шеър; бадиий таржима; туркман тили; ўзбек тили; мазмун; маъно; аслият; сўз бойлиги; таржимон маҳорати