ИНГЛИЗЧА-ЎЗБЕКЧА-РУСЧА ИДЕОГРАФИК ЛУҒАТЛАР ТУЗИШНИНГ НАЗАРИЙ ВА АМАЛИЙ АСОСЛАРИ - Садиқова, С.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада олий ўқув юртлари талабалари учун инглиз-ўзбек-рус тилларида идеографик луғат тузиш йўлларини ҳақида фикр билдирилиб, унинг назарий асослари ўрганилган ва луғатнинг қисқа намунаси келтирилган.
Keywords: идеографик луғат; тамойил; семантик майдон; тезаурус; маданият тушунчаси