ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛИ АРҚА ДИАЛЕКТИ СӨЙЛЕСИМЛЕРИНДЕГИ ФОНЕТИКАЛЫҚ ҚУБЫЛЫСЛАР - Қайпназарова, М.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Бу мақолада қорақалпоқ тили шимолий шевасининг фонетик хусусиятлари, шеваларга хос фонетик жиҳатлари ўрганилган. Унли ва ундош товушлар адабий тилга қиёсланиб, мисоллар билан таҳлил этилган.
Keywords: қорақалпоқ тили шимолий шеваси; диалект; фонетик хусусиятлар; фонетик жиҳатлар; адабий тил