«КОДЕКС КУМАНИКУС» ВА БОШҚА ТУРКИЙ ҚЎЛЁЗМАЛАР ТИЛИ - Жафаров, Б.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мазкур мақолада туркий халқлардан бири бўлмиш қуманларнинг нодир қўлёзмаси ―Кодекс Куманикус‖ даги форсий сўзлар транслитерациясининг ўзига хос жиҳатлари ва мазкур қўлёзма бўйича амалга оширилиши режалаштирилаётган тадқиқотлар тўғрисида фикр юритилган.
Keywords: “Тошбитиг”; ―Девону луғатит турк”; “Қутадғу билиг”; “Кодекс Куманикус”; қўлёзма; лотинча-форсча-куманча-луғат; транслитерация