ДЕМОКРАТИЯ – АДАМЗАТ РАЎАЖЛАНЫЎЫНЫҢ БАС ЖОЛЫ - Абаев, С.А.; Якубов, М.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада демократия тушунчасининг моҳияти, мазмуни ва уни тушунишдаги ҳар хил қарашлар сўз қилинади. Ўзбекистон Республикасининг Биринчи Президенти Ислом Каримов асарлари асосида юртимизда демократик жамият қуришнинг ўзига хослиги атрофлича таҳлил қилинади.
Keywords: демократия; демократиянинг халқаро миқёсда эътироф этилган принциплари; сайлов; конституционализм; плюралистик демократия; шарқона демократия; ғарб демократияси; фуқаролик жамияти; инсон ҳуқуки; фуқароларнинг ўзини ўзи бошқариши