ҚАРАҚАЛПАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНДА ШАРЎАШЫЛЫҚТЫ БУННАН БЫЛАЙ ДА РАЎАЖЛАНДЫРЫЎ - Алламуратов, Б.; Алламуратова, З.; Қазақбаев, Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада республикамизда фермер ва шахсий ёрдамчи хўжаликларда чорвачиликнинг ривожланиши, молларни парвариш қилиш ва озиқлантириш масалалари ёритилган. Бунинг учун хўжаликларда наслчилик ишларини олиб бориш ва мустаҳкам озуқа базасини яратиш кераклиги баён этилган.
Keywords: яйлов ўрни; гўшт-сут маҳсулоти; ем-ҳашак базаси; наслчилик ишлари; зооветеринария сервислари; племядро