ТАЛАБА-ҚИЗЛАРДА ВАТАНПАРВАРЛИК ТУЙҒУСИНИ ШАКЛЛАНТИРИШНИНГ ИЖТИМОИЙ-ПЕДАГОГИК АСОСЛАРИ - Қосимова, О. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мазкур мақолада талаба-қизларда ватанпарварлик туйғусини шакллантириш масаласи илмий-назарий жиҳатдан таҳлил этилган. Мақолада ватанпарварлик тушунчаси муҳим категория сифатида ўрганилиб, талаба-қизларда ватанпарварлик туйғусини шакллантириш йўналишлари ва ватанпарварлик руҳида тарбиялашнинг ўзига хосликларини акс эттирувчи тамойиллар баён этилган.
Keywords: ватан; ватанпарварлик; она юрт; миллий ғурур; миллий туйғу; ватанга садоқат; юрт озодлиги; миллат шаъни; ор-номус; фидойилик; мардлик; жасорат; халқпарварлик