АҲМАД ДОНИШ САЁҲАТНОМАЛАРИНИНГ ЖАНРИЙ ХУСУСИЯТЛАРИ - Юнусзода, З.Ю. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада Аҳмад Дониш ижодида саёҳатноманинг маърифатпарварлик, ватанпарварлик, ўзликни англаш ғояларини акс эттирувчи жанрга айланиши ҳамда унинг бадиий ва воқеий турларининг ўзига хос хусусиятлари таҳлил қилинади.
Keywords: саёҳатнома; маърифатпарварлик; ватанпарварлик; миллий уйғониш; реализм; публицистика