БЕРДАҚ ДӨРЕТИЎШИЛИГИНДЕ ФОЛЬКЛОРЛЫҚ ДƏСТҮРЛЕР - Тоқымбетова, Г.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолага Бердақ ижоди асосий тадқиқот объекти қилиб олинган. Унда шоирнинг фольклор анъаналаридан фойдаланиши ўрганилади. Ушбу масала бўйича муаллиф хулосалари баён қилинган. Муаммони ўрганишда адабиёт ва фольклор масалаларига бағишланган тадқиқотларга таянилган.
Keywords: адабий анъана; фольклор анъаналари; лирик қаҳрамон; шеър; лирика; анъана ва наваторлик