ЕРТЕК СЮЖЕТИ СТИЛИЗАЦИЯ ТИЙКАРЫНДА ЖҮЗЕГЕ КЕЛГЕН АРАЛЫҚ ДРАМАЛЫҚ ЖАНРЛАР - Қазахбаев, С.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада ХХ аср охири XXI аср бошидаги қорақалпоқ болалар адабиётидаги адабий драмалар ҳақида сўз юртилади. Унда эртак сюжети стилизацияси асосида юзага келган оралик драматик жанрларнинг ўзига хос хусусиятлари талкин этилади. Бу жанрлар: адабий драма, адабий эртак, драма, адабий эртак инценировка, адабий эртак интермедия, адабий эртак либретто. Шунингдек, эртакларнинг ғоявий-бадиий хусусиятлари, тематикаси бўйича уларнинг ўзига хос жиҳатлари кўрсатилган.
Keywords: эртак; драма; либретто; жанр; сюжет; интермедия; инсценировка