«АҚМАҚ ПАТША» ДӘСТАНЫНДА ФОЛЬКЛОРЛЫҚ МОТИВЛЕРДИҢ ҚОЛЛАНЫЛЫЎ ӨЗГЕШЕЛИГИ - Жәримбетов, Қ.; Палымбетова, М. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақола Бердақ шоирнинг «Оқмоқ пошшо» достонида ҳаёт ҳақиқатини гавдалантиришда фольклор мотивларининг аҳамиятини тадқиқ этишга бағишланган.
Keywords: Бердақ; достон; фольклор мотиви; адабий анъана; проблематика; қаҳрамон образи; ҳаёт ҳақиқати