ҚАРАҚАЛПАҚ ФОЛЬКЛОРЫНДА АНА ҲӘМ БАЛА ОБРАЗЫ - Жақсылықова, А.; Бекбергенова, М. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада қорақалпоқ халқ оғзаки ижодининг тарбиявий аҳамиятига эътибор берилган. Эртак, нақл-мақолларда она ва бола муносабатлари, яхшилик ва ёмонлик ҳақида айтиб ўтилган. Халқ оғзаки ижоди ёш авлод тарбиясида муҳим омил эканлиги қайд қилинган.
Keywords: фольклор; эртак; нақл-мақол; бадиий ифода; она ва бола муносабатлари; образ; яхшилик ва ёмонлик; меҳр тушунчаси; янгича қарашлар