ҚАРАҚАЛПАҚ ДӘСТАНШЫЛЫҒЫН РАЎАЖЛАНДЫРЫЎДА С. НУРЫМБЕТОВТЫҢ КӨРКЕМ ДӨРЕТИЎШИЛИК ХЫЗМЕТИ - Алланазаров, Е.Е.; Абибуллаева, Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада халқ шоири С. Нуримбетов «Ханаласлар» достонини яратишда эпик достонлардаги анъанавий усуллардан фойдаланганлиги, анъанавий йўллар билан реалистик ҳаётий янги қирраларининг ёритилиши, шунингдек, халқ шоирлари достонларидан руҳланиб ўз шеъриятида чуқур фалсафий ва ватанпарварликка, айниқса, халқлар дўстлигига, реал ҳаётий турмуш тарзи билан боғлик туйғуларга бойлиги ҳар томонлама илмий жиҳатдан асосланган.
Keywords: достон; миллий эпик фольклор анъаналари; фольклор; пейзаж лирикаси; поэзия; композиция