ОСОБЕННОСТИ ПЕЙЗАЖА В ЛИРИКЕ А.ЖИГУЛИНА - Алламуратова, Г.Ж.; Алламуратова, А.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақола А.Жигулиннинг пейзаж лирикаси хусусиятларига бағишланған. Муаллифларнинг таъкидлашича, шоир ижодининг биринчи даври «синов даври» лирикаси бўлиб, унда асосан икки мавзу: қамоқ лагери ва уруш акс эттирилган. Унинг ижодининг иккинчи даврида лирик қаҳрамоннинг «кичик ватан» га бўлған муносабатининг характери нозик ифодаларда очиб берилади. Бу мавзу икки туркумга бўлинади-табиий (қишлоқ ҳаёти), шаҳар ҳаёти. Шоир ижодининг учинчи даври олам ва инсоннинг мантиқан бирлик сифатида намоён бўлиши концепцияси билан якунланади.
Keywords: лирика; манзара; лагердаги мавзу; ҳарбий мавзу; колыма ҳодисаси; фожиали мавзу; туғилган жойи