ИЗУЧЕНИЕ ЗНАЧЕНИЯ ВО ВРЕМЕНИ В ЯЗЫКАХ РАЗЛИЧНЫХ СИСТЕМ - Хошанов, Б.Х. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақола турли тиллар тизимларида чегараланган замон маъносини ифодаловчи тил воситаларини ўрганишга бағишланган. Унда бу маънонинг «до» предлогли конструкциялар воситасида берилиши ва уларнинг қорақалпоқ тилидаги эквивалентлари қараб чиқилган.
Keywords: келишик; баҳона; вақт; сўз бирикмаси; йўналиш; нарса; объект; феъл ҳаракатлари; таклиф; тенг миқдор; чеклаш; тузилиш; қўшилган нарса