"ОРЗИГУЛ" ДОСТОНИ МАТНИНИНГ ФОНЕТИК ХУСУСИЯТЛАРИ - Хаджимусаева, Н.Н. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Ушбу мақолада “Орзигул” достони матнининг фонетик хусусиятлари ёритилган. Унда товуш тушиши, алмашиши, ўзгариши, шева хусусиятлари достон асосида асосланган. Достоннинг бу хусусиятлари адабий меъёр билан қиёсланган.
Keywords: аллитерация; ассонанс; эпентеза; ассимиляция; редукция; товуш ўзгариши; товуш тушиши; алмашиниши; диэреза тежамкорлик; меъёр; фонетик таҳлил; шева