READING AS ONE OF THE MAIN SKILLS IN TEACHING ENGLISH - Arzieva, B.A.; Tajetdinova, A. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада инглиз тилини ўқитишда «ўқиш» нинг асосий аҳамиятга эга эканлиги ҳақида сўз боради, ўқишнинг турлари, овоз чиқариб ва овоз чиқармасдан ўқиш турлари ҳақида ҳам маълумотлар берилган. Ўқиш – хусусан, илмий аҳамиятга эга бўлиб, у бошқа тилни ўрганишда ёзиш ва гапириш кўникмаларини шакллантиришга ёрдам беради.
Keywords: асосий моҳият; мураккаб машқ; сўзни билиш; тушунча; ўрганилаётган тил; овоз чиқариб ўқиш; овоз чиқармасдан ўқиш; тушунарли бўлмаган нарсаларни англаб, тушуниб олиш; сакраб ўқиш (қаторларни ташлаб); қисқа тўхташ; томошабон; тинглаб тушуниш; ушлаб ўрганиш; хор билан айтиш; керакли (зарур); эшитишга оид тушунча