ӨЗБЕКСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ ПРЕЗИДЕНТИ САЙЛАЎЫ ҲАҚҚЫНДАҒЫ НЫЗАМ ҲӘМ ПУҚАРАЛАРДЫҢ САЙЛАЎ ҲУҚЫҚЛАРЫ ҲӘМ КЕПИЛЛИКЛЕРИ - Исмаилова, З. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Давлатимизнинг асосий мақсади – ҳуқуқий демократик давлат, адолатифуқаролик жамияти қуриш, ҳар бир инсон учун муносиб турмуш шароитини яратиб беришдан иборат. Ўзбекистон Республикаси Конституциясининг 117-моддасида «Ўзбекистон Республикаси фуқаролари давлат ҳокимияти вакиллик органларига сайлаш ва сайланиш ҳуқуқига эга» деб кўрсатилган. «Ўзбекистон Республикаси Президенти сайлови тўғрисида»ги қонуни 1991 йил 18 ноябрда қабул қилинди. 1992, 1998, 1999, 2000, 2004, 2008, 2011 йиллардан бу қонунга ўзгартириш ва қўшимчалар киритилди. Ўзбекистон Республикаси фуқаролари бу қонунга мувофиқ равишда сайловларда иштирок этиш ҳуқуқига эгадир.
Keywords: ҳуқуқий демократик давлат; фуқаролик жамияти; фуқаро; ҳуқуқ; эркинлик; сайлов; сайланиш; давлат жавобгорлиги; жиноий жавобгорлик