ЗАМОНАВИЙ КРИПТОГРАФИК АЛГОРИТМЛАР УЧУН КАТТА ТУБ СОНЛАРНИ ГЕНЕРАЦИЯЛАШ МАСАЛАЛАРИ - Норматов, Ш.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Ушбу мақолада замонавий криптографияда катта туб сонларнинг тутган ўрни, берилган оралиқдаги туб сонлар сонини ҳисоблаш, сонни тубликка текшириш усуллари ва олинган туб сонлар жадвалидан фойдаланиш тамойиллари таҳлил қилинган.
Keywords: ахборот хавфсизлиги; криптография; туб сонлар; шифрлаш алгоритмлари; сонларни тубликка текшириш