СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ СИСТЕМЫ ОБРАЗОВАНИЯ С ИСПОЛЬЗОВАНИЕМ КОГНИТИВНОГО МОДЕЛИРОВАНИЯ - Абдурахимов, К.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада когнитив моделлаштириш ёрдамида таълим тизимида бошқаришни такомиллаштириш жараёни таҳлил қилинган. Зеро, биламизки, когнитив моделлаштириш таҳлил қилиш аппарати, ҳамда моделлаштириш жараёнларини ривожлантиради ва такомиллаштиради. Жумладан, мақолада когнитив моделлаштириш ёрдамида мураккаб вазиятларда тўғри қарор қабул қилиш ва тизимли таҳлил ўрганилган.
Keywords: бошқариш; таълим тизими; когнитив моделлаштириш; когнитив таҳлил