О ЗНАЧЕНИИ ПАРАЛИНГВИСТИЧЕСКИХ СРЕДСТВ В ОБУЧЕНИИ ИНОСТРАННОМУ ЯЗЫКУ - Абдуазизова, Д.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада паралингвистик воситаларни хорижий тилларни ўқитиш жараёнига киритиш масаласи кўтарилган, бу эса хорижий тилларни ўқитишнинг ажралмас қисмидир. Мақолада тадқиқот доирасига нутқнинг вербал ва новербал омилларини киритувчи жиҳатлар, шунингдек, талаффузга, жумладан нутқ ритмикасига ўргатадиган паралингвистик воситалар кўриб чиқилади.
Keywords: лингвистика; паралингвистик воситалар; вербал ва новербал бирликлар; ритмик ишора; оҳангдорлик; интонация; ҳиссиёт