ВОПРОСЫ ОРГАНИЗАЦИИ ПСИХОЛОГИЧЕСКОЙ СЛУЖБЫ В ПЕРИНАТОЛОГИИ И РОДОВСПОМОЖЕНИИ - Нарметова, Ю. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада перинатология ва туғруққа ёрдам кўрсатиш муассасаларида психологик хизматни ташкил этиш масалалари мухокама қилинади. Перинатал психологиянинг асосий муаммоларини муҳокама қилган ҳолда мутахассислар эътибори психодиагностика ва коррекцияни такомиллаштириш, шунингдек, ҳомиладор аёлларга ихтисослашган психологик ёрдам кўрсатишга қаратилади. Таъкидланадики, мазкур тармоқда психологик хизматни ташкил этиш инсон психикаси ва шахси ривожланишида перинатал даврнинг муҳимлигини эътироф этувчи замонавий тадқиқот курсига мос келиши керак ҳамда ушбу даврда аёллар психологик хотиржамлиги ва уларнинг булғуси фарзандлари муваффақиятли ривожланиши шарт-шароитларини тўлиқ акс эттириши лозим.
Keywords: психологик хизмат; перинатал психология; ҳомиладорлик; психологик ёрдам; психодиагностика; психокоррекция; психотерапия