МАТЕМАТИКА ДАРСЛАРИНИНГ ТУРЛАРИ, ТУЗИЛИШИ ВА УНИ ЎҚИТИШ МЕТОДИКАСИ - Баракаев, М.; Исмоилов, С.; Джумабаев, Н. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада, математика дарсларининг турлари, тузилиши ва уни ўқитиш методикаси берилган бўлиб, унда дарснинг мантиқий тузилиши илмий асосида таҳлил этилган, умумий ўрта ва ўрта махсус таълим муассасаларида «Математика» фанини ўқитишда асосан дарснинг қандай турларидан кенг фойдаланиш лозимлиги кўрсатиб берилган, «Математика» фани бўйича дарсларда янги мавзу мазмунини тушунтириш методикаси кўрсатиб берилган.
Keywords: дарсларининг турлари; дарснинг тузилиши; бирламчи танишиш дарси; янги билимларни эгаллаш дарси; эгалланган билимларни амалиётда қўллаш дарси; кўникмалар ҳосил қилиш дарси; умумлаштириш; қайтариш ва мустаҳкамлаш дарси; текширув дарслари; аралаш дарс; маъруза; суҳбат; мустақил ишлар