К.МАМБЕТОВТЫҢ «ПОСҚАН ЕЛ» РОМАНЫНДА ГИДРОНИМЛЕРДИҢ ҚОЛЛАНЫЛЫЎЫ - Мамбетова, Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада К.Мамбетовнинг «Посқан ел» романида гидронимларнинг тутган ўрни ҳақида сўз юритилиб, гидронимларнинг қўлланилиши илмий асосда баён этилган. Бир қатор гидронимлар бадиий асарлар тилида персонаж ва қаҳармонларнинг яшаш ўрнини билдириш учун қўлланилади. Мақолада Қунғрот беклигидаги қадимги сув объектлари атамалари семантикаси таҳлил қилинган.
Keywords: гидроним; сув объекти; денгиз; кўл; дарё