ҒӘРЕЗСИЗЛИК ЖЫЛЛАРЫНДАҒЫ ҚАРАҚАЛПАҚ БАЛАЛАР ПОЭЗИЯСЫНДА АФОРИЗМЛЕРДИҢ ҚОЛЛАНЫЛЫЎ ӨЗГЕШЕЛИКЛЕРИ - Казахбаев, С.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада мустақиллик йилларидаги қорақалпоқ болалар поэзиясидаги шеър тузилиши хусусиятлари ўрганилган.Афоризмнинг хусусиятлари ва поэзияда тутган ўрни талқин этилган. С.Аббазов, Х.Сапаров, Т.Сейитжанов, Т.Қабулов асарларидаги афоризмларнинг тузилиши ўзига хос жиҳатлари кўрсатилган. Қорақалпоқ болалар поэзиясида қўшиқнинг афоризмга муносабати ойдинлаштирилган. Бадиий ғоянинг тематик хусусиятлари очиб берилган.
Keywords: панду-насиҳат; дидактика; фалсафа; фольклор; шеър; қўшиқ; матал-мақол; афоризм; терма