СТРУКТУРНЫЕ ТИПЫ АНГЛИЙСКИХ ТЕРМИНОЛОГИЧЕСКИХ ЕДИНИЦ - Авезимбетова, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Инглиз тили терминларининг структурал ўрганилиши орқали уларнинг маъносини чукур ўзлаштириш ўкитиш жараёнининг бугунги кунги долзарб масалаларидан бири. Ушбу маколада инглиз тили терминологиясининг структурал шаклларининг кенг миқёсли морфологик анализи туғрисида сўз боради. Муаллиф таҳлил натижаларининг нафакат талабалар аудиториясидаги машғулотларда, балки улардан таржимонлар ҳам ўз иш фаолиятларида фойдаланиши мумкинлигини кайд этади. Шунигдек, маколада инглиз тилидаги терминологик бирликларнинг она тилида ўзлаштирилиши метод ва услубларига янги педтехнологиялар асосида ёндашишининг афзалликлари борасида фойдали фикрлар баён қилади.
Keywords: терминология аниқ; тушунча; терминологик бирликлар; талкин қилинаётган масала; аниқ китобий қурилмалар; интернационализмлар; илмий нутқ; акронимлар; қисқарган терминлар