ЖАНУБИЙ ОРОЛ БЎЙИДАГИ МАДАНИЯТ, МАЪНАВИЯТ ВА МАЪРИФАТНИНГ ЧУҚУР ИЛДИЗЛАРИ. - Хожаниязов, Ғ.; Юсупов, О.; Календаров, У. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Ушбу мақолада архив маълумотлари ва илмий адабиётлар асосида Қорақалпоғистон ўлкашунослик музейининг XX аср 20-30 йиллардаги шаклланиши ва пайдо бўлиши масаласи кўриб чиқилган. Ўз даврида Қорақалпоғистон ўлкашунослик музейи Қорақалпоғистон вилоятини таълим бошқармасининг илмий-педагогик фаолияти, ижтимоий ҳаёти учун маънавий-маьрифий марказ бўлган. Қорақалпоғистон тарихий - ўлкашунослик музейининг ташкил топишида Ўзбекистон илмий марказлари мутаҳассис олимлари томонидан бебаҳо ёрдам кўрсатилган.
Keywords: Жанубий Орол бўйи; ноёб археологик объектлар; Тупроққалъа; Қиёт қалъа; Гулдурсин қалъа; ноёб мерослар; Қорақалпоқ ўлкашунослик музейи; Ўзбек ўлкашунослик жамияти; Қорақалпоқ этнографик экспедицияси; Қорақалпоқ тарихи ва ўлкашунослик музейи