МУСТАҚИЛЛИК ЙИЛЛАРИДА ҚОРАҚАЛПОҒИСТОН ҲАЙВОНОТ ДУНЁСИНИ АСРАШГА ҚАРАТИЛГАН ТАДҚИҚОТЛАР ТАРИХИ - Хужаниязов, У. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада Мустақиллик йилларида Қорақалпоғистонда зоолог олимларнинг илмий-тадқиқот ишлари тарихнавислик аспектида ёритилган. Унда териологик, герпетологик, ихтиологик, зооэкологик, орнитологик соҳалардаги янги тадқиқотларга ўрин берилган. Орол бўйи ҳайвонот дунёсини ўрганишга бағишланган ишларга шарҳлар берилган. Давлатимиз ва ҳукуматимизнинг бу тадқиқотларга эътибори алоҳида таъкидланган.
Keywords: зоология; териология; герпетология; ихтиология; зооэкология; орнитология; Орол фожеаси; ҳайвонот дунёси; Қорақалпоғистон фаунаси; ҳайвонот дунёсини асраш; тарихнавислик аспектида