ЭФФЕКТИВНОСТЬ ПРИМЕНЕНИЯ ОТСТОЙНИКОВ НА МАГИСТРАЛЬНЫХ И МЕЖХОЗЯЙСТВЕННЫХ КАНАЛАХ ИРРИГАЦИОННОЙ СЕТИ - Назарбеков, К.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақола ирригация тармоқларидаги магистраль ва хўжаликлараро каналларда сув тиндиргичларни қўлланишнинг фойдалилигини орттириш усулларига қаратилган. Бош иншоатка сув келмасдан олдин уни чўкиндилардан тозалашнинг еттита усули кўрсатилган.
Keywords: чўкиндилар; сув ўтказиш; сув тўсиғи; тиндиргич; ер қазувчи машина; ер қозувчи кема; ағдариб тошлаш; сузувчи; курилиш