FERULA L. ТУЎЫСЫ ТҮРЛЕРИНИҢ ТИРИШИЛИК ФОРМАЛАРЫНЫҢ ЖАСАЎ ШАРАЯТЫНА БАЙЛАНЫСЛЫ ҚӘЛИПЛЕСИЎИ - Темирбеков, О.; Каниязов, А.; Дильманова, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада саямонгулдошлар оиласига мансуб энг йирик туркум Ferula L.нинг тирикчилик шаклларининг шаклланишига яшаш шароити ўзгаришларининг таъсир этиши хусусияти ҳақида сўз юритилади.
Keywords: контраст; субстрат; фитоценоз; доминант; дифференциация; экология; горизонтал; вертикал; тадрижий; жуғрофия; репродуктив; склерофит; гидротермик; мезофилл; гелиофилия