ҚАРАҚАЛПАҚСТАНДА ОБЛЕПИХА (HIPPOPHAE L.) ӨСИМЛИГИНИҢ ИНТРОДУКЦИЯСЫ, БИОЭКОЛОГИЯСЫ ҲӘМ ХОЖАЛЫҚ ӘҲМИЙЕТИ - Отенова, Ф.; Отенов, Т.; Гулдурсунбаева, А.; Гроховатский, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада облепиха ўсимлигининг Қорақалпоғистон шароитида интродукция этилиш тарихи, унинг биоморфологик ва экологик хусусиятлари, уруғидан кўпайтириш имкониятлари, шунингдек, қишлоқ хўжалигидаги аҳамияти кенг таҳлил этилган.
Keywords: облепиха; туркум; оила; нав; интродукция; тарих; биоморфология; экология; хусусиятлари; уруғдан кўпайтириш; хўжалик аҳамияти