BOShLANG‘ICh TA’LIM YOShIDAGI O‘QUVChILAR TARBIYASIDA XALQ OG‘ZAKI IJODINING O‘RNI VA AHAMIYATI - Qadirov, Jo‘rabek Ayitbayevich (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada boshlang‘ich ta’lim yoshidagi o‘quvchilarni tarbiyalash jarayonida o‘zbek xalq og‘zaki ijodidan foydalanishning pedagogik imkoniyatlari tahlil qilingan. Xalq og‘zaki ijodi namunalarining o‘quvchilarda milliy qadriyatlarga hurmat, ma’naviy-axloqiy fazilatlar, vatanparvarlik, mustaqil fikrlash hamda nutq madaniyatini shakllantirishdagi o‘rni ilmiy manbalar asosida yoritilgan. Shuningdek, ertak, maqol, topishmoq, doston va boshqa folklor janrlarining boshlang‘ich ta’lim jarayonidagi didaktik hamda tarbiyaviy imkoniyatlari tahlil qilinib, ularni zamonaviy ta’lim jarayoniga integratsiya qilish bo‘yicha ilmiy xulosalar bayon etilgan.