OLIY TA’LIMDA «ELEKTR VA MAGNETIZM» BOʻLIMINI OʻQITIShDA INTERFAOL TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISh AFZALLIKLARI - Bazarbaev, Zinatdin Bisenbay ogʻli (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Hozirgi zamonaviy ta’limda interfaol texnologiyalar asosida fizika mashgʻulotlarini tashkillashtirish orqali talabalarning fizikaga oid bilimlarini oshirishga erishish bugungi kundagi ta’limning eng dolzarb jixatlaridan biri bolib qolmoqda. Bugungi zamonaviy ta’lim jarayonining samarodorligini oshirish uchun yangi texnologiyalar ishlab chiqilib amaliyotga joriy etish jarayonlari davom etmoqda, shunday samaradorligi yuqori bolgan metodlarning biri bu «Flipped classroom» metodi hisoblanadi. Maqolada oliy ta’limda «Elektr va magnetizm» boʻlimini oʻqitishda «Flipped classroom» metodidan foydalanishning afzalliklari haqida ma’lumotlar berilgan. Shuningdek, «Kulon qonuni» mavzusini oʻqitishda interfaol texnologiyalarning samaradorligi boʻyicha fikirlar bayon etilgan.