BO‘LAJAK MUSIQA O‘QITUVChILARINING KREATIVLIK JIHATLARINI TAKOMILLAShTIRUVChI PEDAGOGIK OMILLAR - Romanova, Sanobar Yerejepovna (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqola oliy ta‘limda bo‘lajak musiqa o‘qituvchilarini tayyorlash jarayonida foydalanilayotgan samarali usullar zamonaviy pedagogik talablar asosida takomillashtirilishi, darsda faol va interfaol metodlar, amaliy-ijodiy mashg‘ulotlar, loyiha faoliyati, integrativ ta‘lim va raqamli texnologiyalar bo‘lajak musiqa o‘qituvchilarining kasbiy- kreativ kompetentligini shakllantirishda muhim ahamiyatga egaligi va mazkur usullarning tizimli va maqsadli qo‘llanilishi oliy ta‘lim tizimida raqobatbardosh, ijodkor va zamonaviy musiqa o‘qituvchilarini tayyorlashga xizmat qilishi haqida yozilgan.