BOShLANG‘ICh SINF ONA TILI TA’LIMIDA BOG‘LANIShLI NUTQNI RIVOJLANTIRIShNING LINGVISTIK ASOSLARI - Reyembayeva, Arzayim Paraxat qizi (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada boshlang‘ich sinf ona tili ta’limida o‘quvchilarning og‘zaki va yozma bog‘lanishli nutqini rivojlantirishning lingvistik asoslari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, til sathlari (leksika va sintaksis), so‘z boyligini oshirish, sodda va qo‘shma gaplar ustida ishlash hamda matn yaratish mexanizmlari yoritib berilgan.