БЕРДАҚ ШЫҒАРМАЛАРЫНДА МИЙНЕТ ТЕМАСЫНЫҢ ЖЫРЛАНЫЎЫ - Давлетов, Барлықбай Абдимуратович (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maқолада Бердақ шоир асарларида меҳнат мавзусининиг талқин қилиниши ёритиб берилган. Тадқиқот объекти сифатида «Қачон роҳатланадурсан», «Халқ учун», «Яхшироқ» қўшиқлари танлаб олинган. Шоирнинг ушбу шеърларидаги меҳнатнинғ улуғланиши, меҳнатсеварликнинг қадр-қиммати, ҳалол меҳнатнинг бахт-саодатга элтувчи куч эканлиги мисоллар асосида таҳлил қилинган.