XORAZM VILOYATINING SUG‘ORILADIGAN YERLARIDA IQLIM O‘ZGARIShI ShAROITIDA MELIORATIV HOLATNI KOMPLEKS BAHOLASh - Tajiyev, Qudrat Qadirberganovich (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Tadqiqotda Xorazm viloyatining sug’oriladigan yerlarida iqlim oʻzgarishi, sizot suvlari va tuproq shoʻrlanishi oʻrtasidagi bogʻliqlik tahlil qilindi. Yangi Meliorativ Holat Integratsiya Indeksi (MHII) asosida viloyat maydonining 38% i yuqori xavf ostida ekanligi va 2050 yilga borib bu koʻrsatkich 47–55%ga yetishi mumkinligi aniqlandi.