ҲАЁТБАРДОШЛИК ПСИХОЛОГ-ТАЛАБАЛАРДА НИЗОЛИ ВАЗИЯТЛАРДА КОНСТРУКТИВ ХУЛҚ-АТВОР УЧУН РЕСУРС СИФАТИДА - Нурымбетова, Элмира Жумамуратовна (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақолада психология талабалари орасида низоли вазиятлардаги хулқ-атвор ва ҳаётбардошлик хусусиятлари кўриб чиқилган. Жалб этилганлик, назорат, таваккални қабул қилиш ҳамда низоларни ҳал этиш стратегиялари таҳлил қилинган. Олинган натижалар бўлажак психологларнинг касбий шаклланишида шахсий ресурсларни ривожлантириш муҳимлигини кўрсатади.