ОЛИЙ ТАЪЛИМ МУАССАСАЛАРИДА БИОЛОГИЯ ФАНИНИ ЎҚИТИШ МЕТОДИКАСИНИ СУНЪИЙ ИНТЕЛЛЕКТ ТЕХНОЛОГИЯЛАРИ АСОСИДА ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - Турекеева, Альфия Жиенбековна (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақолада олий таълим муассасаларида биология фанини ўқитиш жараёнини сунъий интеллект технологиялари асосида такомиллаштиришнинг назарий, дидактик ва амалий жиҳатлари кенг ёритилган. Рақамли интеллектуал воситалар ёрдамида таълимни индивидуаллаштириш, адаптив ўқитиш муҳитини шакллантириш, виртуал лаборатория машғулотларини ташкил этиш, билимни автоматик таҳлил қилиш ва педагогик қарор қабул қилишни қўллаб-қувватлаш имкониятлари таҳлил қилинган. Биология таълими учун сунъий интеллект интеграцияланган босқичли методик модель таклиф этилган ҳамда тажриба-синов ишлари ва статистик таҳлил натижалари асосида унинг самарадорлиги асосланган.