BOShLANG‘ICh SINF JISMONIY TARBIYA DARSLARIDA UMUMRIVOJLANTIRUVChI MAShQLARDAN FOYDALANISh METODIKASI - Maksetova, Nurjamal Kuatovna (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada boshlang‘ich sinf jismoniy tarbiya darslarida umumrivojlantiruvchi mashqlardan foydalanish metodikasi tahlil qilingan. Tadqiqotda umumrivojlantiruvchi mashqlarning o‘quvchilarning jismoniy tayyorgarligini oshirish, sog‘lom turmush tarzini shakllantirish va harakat faoliyatini rivojlantirishdagi ahamiyati ko‘rsatilgan. Darslik va darsdan tashqari mashg‘ulotlarda ushbu mashqlardan samarali foydalanish yo‘nalishlari ishlab chiqilgan.