TABIIY FANLARDA MUAMMOLI TA’LIM TEXNOLOGIYASI - Mirzabekova, Gumshagul Xo‘jabekovna (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada boshlang‘ich sinflarda tabiiy fanlarni o‘qitishda muammoli ta’lim texnologiyasini qo‘llashning metodik asoslari va amaliy ahamiyati yoritilgan. Muallif dars jarayonida muammoli vaziyatlarni yaratish usullari o‘quvchilarning mantiqiy tafakkuri va kognitiv faolligini oshirishga qanday xizmat qilishini tahlil qiladi. Tadqiqot natijalari muammoli yondashuv o‘quvchilarning mustaqil izlanish va tadqiqotchilik ko‘nikmalarini rivojlantirishda an’anaviy metodlardan ustunligini ko‘rsatadi.