ТЕХНОЛОГИК ТАЪЛИМДА КОМПЕТЕНТЛИКНИ ШАКЛЛАНТИРИШДА РАҚАМЛИ ТЕХНОЛОГИЯЛАРНИНГ АҲАМИЯТИ - Кокленова, Мухайё Аралбай кизи; Давлетмуратов, Борибай Коптлеуович (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақолада технологик таълим жараёнида компетентликни шакллантиришда рақамли технологияларнинг ўрни ва аҳамияти ёритилган. Рақамли воситалар орқали ўқувчиларнинг амалий кўникмалари, мустақил фикрлаши ва муаммоларни ҳал этиш қобилиятини ривожлантириш имкониятлари таҳлил қилинган. Шунингдек, замонавий таълим платформалари, интерактив методлар ва ахборот-коммуникация технологияларидан самарали фойдаланиш орқали таълим сифатини ошириш масалалари кўриб чиқилган. Натижада, рақамли технологиялар технологик таълимда компетенциявий ёндашувни ривожлантиришнинг муҳим омили эканлиги асослаб берилган.